Slik finner du rette elektriker til jobben

Det finnes svært mange tilbydere av elektrikertjenester. I dag har du mulighet til å legge jobben ut på anbud, du kan selv undersøke via utallige telefoner og e-post, eller du kan oppsøke butikker og kontorer til bedrifter. I en slik prosess, finnes det noen råd og tips som kan hjelpe på vei. Spesielt når du skal velge elektriker, er det viktig at du er sikker på at jobben blir gjort forsvarlig og ansvarlig.

Innhent flere tilbud

Skriftlige tilbud er viktig. Dette er en sikkerhet for deg, både når det kommer til pris og tidsperspektiv. Sørg for at du innhenter tilbud fra flere tilbydere, slik at du kan sammenligne. Spør også hvordan elektrikerbedriften forholder seg til kostander som skulle oppstå, arbeidstid utover gitt estimat, samt om de har gode tilbud på materialer. Når du har noe skriftlig er det enklere å komme til enighet ved eventuelle konflikter senere, da du har dokumentasjon på tilbudet som ble gitt.

Undersøk bedriftens referanser

En god pris betyr lite om du må bruke tid, krefter og penger på å rette opp jobben som ble gjort. Slett elektrikerarbeid kan ha store konsekvenser for både deg som kunde med tanke på kostander, men også påvirke sikkerhet og ansvarlighet. Spør om tidligere kundeerfaringer, uttalelser og be om å få se eksempler på tidligere arbeid. Er et av tilbudene du har mottatt betraktelig mye lavere enn de andre? Da er det viktig å undersøke nøye hvorfor og hvordan de kan tilby arbeidet den prisen, og om kvaliteten lever opp til forventningene.

Sjekk elvirksomhetsregisteret i DSB

DSB står for direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. De har et eget elvirksomhetsregister der du kan søke opp valgte elektrikerservice gjennom firmanavn og kommune. Sjekk også gjerne at bedriften har et HMS-kort, slik at du kan se hvem som er registret arbeidsgiver for elektrikere  og kan identifisere vedkommende. Ta også en ekstra sjekk av kvalifikasjoner for nettopp det arbeidet du ønsker utført. Skal det for eksempel utføres renovering av baderom? Da bør firmaet være godkjent våtromsbedrift.

© Copyright 2024 Oslo Elektriker Service. All rights reserved. | Elektriker Oslo
to top

opp