Oppussing og omgjøring av rom til vaskerom

Et vaskerom frigjør plass ellers i huset og i andre rom. Det blir mindre støv som samler seg rundt tørkestativet, det blir enklere å holde skittentøyet på en plass og det sørger for god plass for sortering og organisering. De skitne støvlene kan plasseres rett i vasken, regntøyet kan henges over sluket til tørk og gangen kan frigjøres for våte sko. En bod kan være et godt utgangspunkt for det vaskerommet du alltid har hatt lyst på, men hvilke regler gjelder egentlig for å få ønsket oppfylt?

Byggteknisk forskrift 17

Så enkelt, men likevel så komplisert. Det er denne forskriften som gjelder når man skal etablere et vaskerom. Dette er den samme forskriften som gjelder for både bad og dusjrom. Det handler hovedsakelig om å sørge for at man ivaretar vannskadesikkerheten. Hva betyr dette for deg i praksis? Jo, at det må være gulv med fall mot sluk, eget sluk og våtromsmembran. Dessuten skal vegger som står i risiko for å bli utsatt for vannsøl utstyres med vanntett sjikt. Membran på veggene kan være lurt, spesielt om rommet er lite. Ventilasjon er også viktig – en avtrekksvifte hindrer fukt og sørger for god utlufting. Dersom uhellet er ute og det oppstår en lekkasje, er det også viktig at fall i gulvet sikrer at alt vann renner til sluket.

Søk hjelp fra fagfolk

Planleggingen av rommet er halve jobben. Hvilke behov skal vaskerommet dekke? Har du behov for mye hylleplass, vaskemaskin og tørketrommel? Skal det være utslagsvask og trengs det oppbevaring? Vi i Elektriker Service Oslo hjelper deg på vei. Vi er kjent med alle forskrifter og elektrikerhensyn, slik at du kan fokusere på hva du trenger og hva du vil prioritere. Som godkjent våtromsbedrift kan du stole på at jobben blir gjort i henhold til reglementet. Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat med en elektriker (Oslo og omegn).

© Copyright 2024 Oslo Elektriker Service. All rights reserved. | Elektriker Oslo
to top

opp